Lyckan

 
 
Nu lyser solen, och som ni vet blir allt bättre när det är ljust och fint ute!
Vi har varit ute en stund och bara haft det roligt. Lekt med boll, haft godisletande i gräsmattan, skällt på främlingar och även hälsat på dem :P

Nu har han ääääntligen somnat och ska förhoppningsvis sova i 1 timme innan det är dags för hans lunch och sedan ska vi med den stora hunden på upptäcksfärd.. I KOPPEL! mycket spännande.
Bra koppelträningstips mottages gärna då vår grabb sitter som en stubbe om man inte lockar och pockar huuur mycket som helst. :)

hmpf

1/19/2011

2 Comments

 
Carina, vart tog den snälla valpen vi fick med hem vägen?

Vi har en riktig odåga här hemma. I natt har vi fått sova knappt 6 timmar. Och detta med att vakna hur många gånger som helst av en tjutande valp. Eller att han gnager på precis allt. Han försökte till och med gnaga på tapeterna.

Just nu sover han. Och det är tur att han är så söt...
Ska försöka ta mig i väg på en promenad med båda vovvarna vid lunch.
 
Den här lille är en handfull alltså.
Men ack så söt.

I natt innan vi skulle sova så fick han ett "dampryck". Var heeeelt rabiat i 10 minuter innan han däckade.
Han är duktig och kissar inte inne mycket. Eller så är det vi som är duktiga? ;)
I natt var det dock en gång, men det är inte så konstigt ändå. Han är ju så liten.

Halsbandet är han fortfarande grymt störd av, för att inte tala om när kopplet åker på. Då är det protester.

Han använder tänderna på ett helt annat sätt än vad Indo gjorde.
Det monstret ska vi inte ens tala om när han var valp. Fy tusan! Han bara högg, högg, högg. Hela tiden och tills blodet rann. Mentalt sammanbrott var nära.
Den här snutten är bra på det sättet, han gnager mer. Men hittar också lite mer grejer att gnaga på. Indo tuggade ju bara på oss.
Vi funderade på varför det var så tyst igår när vi lagt oss i sängen, jo. Det var ju för att han låg och gnagde på resårbotten. Haha.

Lille loui är otroligt söt när han bara sitter, för han ser ut som en stubbe. Helt plötsligt slår han ner rumpan, och där sitter han fast.

"inkallningen" går lite framåt, han kommer lättare ute när man låter massa konstiga ljud. Även relationen med indo går framåt.
Loui hoppar nu och försöker leka med indo, även om den stora inte är så förtjust i det. Han försöker även söka mer närhet och springer ofta dit indo är.

Valpkursen på sthlms avd bk börjar den 10/3. Exakt när de blir 16 veckor. Cissi tänkte gå på den med Loui.

Det börjar även en agility grundkurs som Indo ska få gå på den 23/2, men jag vet inte vem som ska gå den med honom. Jag vill att Cissi ska gå eftersom jag behöver fokusera på lydnaden och brukset. Men vi får väl se.

Som jag njuter när jag får vara med mitt stormonster ensam nu. När vi går på en promenad och han fullkomligt tigger min uppmärksamhet. Min fantastiska!
Sen valpen kom känns han så lugn och mogen. Stabil men busig.

Kommer in med lite bilder senare! :)
Kram
 
Ja, jag har ju haft valp förut. Och då var jag dessutom ensam, men oj vad man förträngt. Jag kommer inte ihåg någonting..
Frågar mig själv hela tiden "gjorde jag såhär?" "ska det verkligen vara såhär"..
Men, det ska det ju. Det ska rännas i den där hissen nästan två gånger i timmen, för att sedan precis vara inne 5 minuter innan han kissar på golvet.
Haha. Men det är underbart.
Cissi fick ta första natten, det betyder ju att det är min tur i natt. hmm. Tur att vi har sovit "middag" med valpen nästan två timmar.

Det gick bra i bilen hem igår. Vi åkte direkt från uppfödaren till mina föräldrar där vi mellanlandade ganska många timmar. Loui bara stormade in, upp i min systerdotters knä och pussade/bet henne i ansiktet och håret, för att sedan vidare till nästa. Ingen skygg valp här inte.

Han charmade alla som ni nog förstår. Jag menar, ett svart litet yrväder som bara är fullt ös medvetslös för att sedan däcka stående, vem kan motstå det?

Han gick mot antingen tidningarna eller dörren när han blev kissnödig, vilket gjorde det lite lättare för oss. Sen lever vi efter regeln, efter mat, sov, lek och vatten så går vi ut. Någorlunda iaf.

Ute var han lite skeptisk, indo kom i 190 och skrämde in lillskiten under mammas bil. Stora hunden har inte riktigt vant sig vid att man inte bara kan köra på, han är ju för liten.

Appropå det så är indo duktig med valpen men lite tveksam. Man hör lite morrande då och då när han kommer för nära. Men det är klart, han är ju så liten och läbbig.

Ligisten är helt tokig stundtals. Sliter i allt han kommer åt och hugger bara rakt mot det han kommer åt. Jag skriker till lite lätt "aj" och då tittar han som att "men vadå, vad hände". Cissi härdar ut, men jag har ingen lust att bli punkterad. :D

Sen är det ju väldigt härligt det här med 8 våningar upp och ner.
Hissen går varm.

Det är ju lite knepigt det här med prommenader eftersom indo måste få sitt också. Han fick en långis med mig på förmiddagen, kiss med valpen, sen gick vi tillsammans vilket var kul. Loui fick hänga med i famnen och gå om vartannat.
Han är ganska följsam och går vi bara så hänger han på i full galopp.
Han strosar gärna omkring och är inte rädd av sig utan upptäcker gärna på egen hand, precis som indo när han var valp.

Kopplet var ingen höjdare att få på sig och det såg ut som man fångat en tjur ungefär. Eller en vild häst. Men, halsbandet har han fått ha på sig, och kliar och kliar och kliar, men tjuter inte lika mycket över det.
Imorgon fortsätter "koppelträningen".

Nu har cissi precis gått med indo själv, och jag försökte göra pizza. Jättelätt med en valp som utforskar allt utom där jag är.

Här kommer lite bilder :)

Kram Ammi


Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
 

Det här är Loui!

7/12-10.  2 veckor och 5 dagar.
Picture
Picture
Picture
21/12-10. 4 veckor och 5 dagar
Picture
Picture
Picture
Picture
27/12-10. 5 veckor och 5 dagar
Picture
09/1-11. 7 veckor och 3 dagar
Picture
Picture
Picture
På lördag, den 15 januari ska vi hämta hem honom. Som vi längtar! :)
 
Vi tränar ju lydnad och just nu ser det ut såhär när vi tränar själva på vår grusplan:

Fotgående: Helt okej, måste arbeta upp fokus så han orkar längre. När fokusen finns där går han jättefint. När fokus finns där hänger han med bra både i höger och vänstersvängar. Behöver få in positionen lite bättre, vill gärna tränga lite.

Inkallningen är jättefin, behöver återigen få in positionen lite bättre bara. Fin fart. 

Läggande under gång är bra. Snabba läggande på både grus, snö och slask. :)

Ställande under gång är helt okej. Vill få ett lite snabbare stopp. Funderar på att träna in hopp-stå för att få en mer "tvärnit". 

Platsliggning: Osäker fortfarande. När vi är själva ligger han om än lite ofokuserad i tre minuter. Tillsammans med de andra hundarna på kursen låg han men har ett drag mot mig och ville gärna komma till mig om de andra hundarna började skruva på sig. Har aldrig gått till en annan hund utan det är till mig han vill. Oftast sätter han sig bara. Måste öva mycket stadga. 

Framförgående: Sitter inte alls, nöter nöter nöter. 

Hopp över hinder: För LK1 sitter det men inte hopp-sitt-hopp. Måste öva på att hoppa från mig. Sitt och hopp tillbaka är inga problem. 

Apporten: Sitter inte alls. Måste öva mycket mer. Han drar efter den men vill gärna spela hockey. Älskar dock att bära saker så det ska inte vara så svårt att få in om vi arbetar fokuserat. Om jag lägger apporten mellan oss så griper han, om jag då springer in honom i position och behåller hans fart så släpper han den inte. 
Måste öva att han skall hålla i den. Vill släppa om han inte rör sig. 

Budföring: Har med instruktörerna jag hade på kurser gått bra. Måste dock ta ett litet steg fram för att han ska springa. Har bara övat med godis inblandat. 
Han har klarat hanteringen bra med instruktörerna. 

Övrigt: På appellplanen är han ofokuserad och väldigt nosig. Men när han väl har fokus är han väldigt bra. Måste arbeta på kontakt och fokus stegvis. 
När det är vi på vår grusplan går allt detta bra. 

indo

11/22/2010

0 Comments

 
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture 
Min hund är fantastisk!!

Om två veckor ungefär kommer vi köpa bil, då blir det klubben nästa!
Ska bli så skönt!!!
Hunden lever och frodas. 
Vi tränade intensivt när vi gick kurs och han utvecklades mycket. 
Nu tar vi det lite lugnt med träningen men det blir lite lydnad per vecka iaf. 
Vi hade tänkt att debutera på appellen i år, men det blir till våren istället :)
Indo påverkas mycket av tikar och är otroligt "jobbig" när vi är ute och går eller tränar. 
Han har noll fokus oavsett vad jag gör (om jag inte går därifrån) och går konstant med nosen i backen. Han dreglar friskt och drar om vartannat. Han är väldigt tjutig periodvis. 
Vi tog beslutet att kemiskt kastrera honom så han fick i torsdags en spruta av herr veterinär. 
Det ska ta ca en vecka innan det börjar verka så vi får se om det ger någon effekt. 
Tanken är att vi skall hinna träna ordentligt medan den sitter i, ca 5mån för att få bukt på de få problemen vi har :)
Man får ju dock inte tävla under den tiden men det gör oss ingenting. Som han är nu är det otroligt svårt att vara bland tikar ändå. 
Vi får se hur det blir. Vill inte kastrera honom "ordentligt" då han är en fantastisk hund, ett otroligt fint exemplar av en aussie. 
Han är snäll och gosig. Han är jättebra i spåret och skulle säkerligen varit det på plan om matte varit lite duktigare :) 
Han är familjekär och trygg och älskar människor och andra djur. Han är dock reserverad mot främlingar som är för på, han är en hund med stor integritet och som vill komma fram i hans eget tempo. Han har ingen dålig vakt i sig utan låter bara om någon går på dörren. 
I sommar ska vi ställa honom ordentligt på SBK utställningar då han fått fin kritik tidigare.
Jag hoppas att jag skall bli duktig nog så jag kan meritera upp honom och om  det passar sig i framtiden eventuellt kunna ta valpar på honom. 


Nu har ni fått en liten uppdatering. 

Kram från oss

<3

10/4/2010

0 Comments

 
Såhär kan indo se ut när han är nyvken, sötnosen. 
Picture
Picture
 
Idag har jag och Indo varit på Ekerö och träffat Åsa med Fenja, Inoz och Jetta. Superkul! 
Vi pratade hundträning, känner att jag fastnat totalt, men nu känner jag mig jättepeppad! 
Efteråt åkte vi till Cissi's föräldrar där vi tränade lite till och det gick jättebra. Jag blir så glad!!
Måste jobba upp mycket fokus och koncentration bara.. 

Jag har anmält mig till en Appellspårkurs och en Brukslydnad/lägre kurs.. Hoppas jag kommer med på dem och att datumen ligger så att jag kan vara med!! Vill verkligen! Då blir det debut till sena hösten/vintern som jag hoppats!

Kommer lägga mycket fokus på appellydnaden. Finns många delar som inte vi ens börjat med.