Lyckan

 
 
Jag har två monster här hemma. (cissi ej medräknad) hehe.
De är fantastiska på helt olika sätt. Den lilla är busig, full i fan, tokaktiv, sååå jäkla jobbig och mattokig. Den stora är lika busig han, mysig, "lugn" och lydig.
Allt och alla blir ju iofs lydiga och lugna om man jämför med den lilla.

Idag var jag och Loui ute och tränade lite själva. Lite ingångar och sen belönade jag när han spontant kom upp på min vänstra sida.
Han har blivit ganska duktig på kontakt, det försöker vi träna mycket.
Hans käft låter som en krokodils då han försöker sno åt sig godisen som man har i handen, så jag har börjat småträna på att "ta fint" också.

Igår fick han träffa Lukas 10 månader. Det gick kanonbra. Loui var så försiktig och snäll även om han nafsade i både öron och händer. ;)

Vägde honom igår också, 7,5kg var han uppe i. Inte undra på att det börjar bli jobbigt att bära honom.

Ikväll ska vi iväg på nya äventyr!

Kram
Picture
Picture
Picture
 
Grabbarna leker mer och mer för varje dag som går. Det är så himla skönt och roligt att se dom tillsammans :)
Picture
Det här är från idag. Indo som aldrig gräver annars, fick tokryck och grävde stora gropar överallt när vi var ute. Loui hjälpte såklart till genom att stoppa ner sitt huvud i hans gropar lite då och då.

Kram
Cissi
 
Ligisten tuggar på exakt allt som är i närheten av hans mun.
Han och indo busar jättemycket och han är en kaxig liten sak.

Han morrar mycket, har även börjat skälla. Han verkar lite osäker ibland, men ibland är det bara full fart framåt och man undrar om det finns nån hejd.

Nu ska vi lägga i en högre växel med hans namn och kom. Även lite mer koppelträning. Vi blir lätt lite lata när han så duktigt följer den stora :P

Ska få in lite bilder och film nån dag snart!

 

När vi var och hälsade på Loui hos uppfödaren :)

Jag, Indo och Loui var ute och lekte idag.

 
Nu lyser solen, och som ni vet blir allt bättre när det är ljust och fint ute!
Vi har varit ute en stund och bara haft det roligt. Lekt med boll, haft godisletande i gräsmattan, skällt på främlingar och även hälsat på dem :P

Nu har han ääääntligen somnat och ska förhoppningsvis sova i 1 timme innan det är dags för hans lunch och sedan ska vi med den stora hunden på upptäcksfärd.. I KOPPEL! mycket spännande.
Bra koppelträningstips mottages gärna då vår grabb sitter som en stubbe om man inte lockar och pockar huuur mycket som helst. :)

hmpf

1/19/2011

2 Comments

 
Carina, vart tog den snälla valpen vi fick med hem vägen?

Vi har en riktig odåga här hemma. I natt har vi fått sova knappt 6 timmar. Och detta med att vakna hur många gånger som helst av en tjutande valp. Eller att han gnager på precis allt. Han försökte till och med gnaga på tapeterna.

Just nu sover han. Och det är tur att han är så söt...
Ska försöka ta mig i väg på en promenad med båda vovvarna vid lunch.
 
Den här lille är en handfull alltså.
Men ack så söt.

I natt innan vi skulle sova så fick han ett "dampryck". Var heeeelt rabiat i 10 minuter innan han däckade.
Han är duktig och kissar inte inne mycket. Eller så är det vi som är duktiga? ;)
I natt var det dock en gång, men det är inte så konstigt ändå. Han är ju så liten.

Halsbandet är han fortfarande grymt störd av, för att inte tala om när kopplet åker på. Då är det protester.

Han använder tänderna på ett helt annat sätt än vad Indo gjorde.
Det monstret ska vi inte ens tala om när han var valp. Fy tusan! Han bara högg, högg, högg. Hela tiden och tills blodet rann. Mentalt sammanbrott var nära.
Den här snutten är bra på det sättet, han gnager mer. Men hittar också lite mer grejer att gnaga på. Indo tuggade ju bara på oss.
Vi funderade på varför det var så tyst igår när vi lagt oss i sängen, jo. Det var ju för att han låg och gnagde på resårbotten. Haha.

Lille loui är otroligt söt när han bara sitter, för han ser ut som en stubbe. Helt plötsligt slår han ner rumpan, och där sitter han fast.

"inkallningen" går lite framåt, han kommer lättare ute när man låter massa konstiga ljud. Även relationen med indo går framåt.
Loui hoppar nu och försöker leka med indo, även om den stora inte är så förtjust i det. Han försöker även söka mer närhet och springer ofta dit indo är.

Valpkursen på sthlms avd bk börjar den 10/3. Exakt när de blir 16 veckor. Cissi tänkte gå på den med Loui.

Det börjar även en agility grundkurs som Indo ska få gå på den 23/2, men jag vet inte vem som ska gå den med honom. Jag vill att Cissi ska gå eftersom jag behöver fokusera på lydnaden och brukset. Men vi får väl se.

Som jag njuter när jag får vara med mitt stormonster ensam nu. När vi går på en promenad och han fullkomligt tigger min uppmärksamhet. Min fantastiska!
Sen valpen kom känns han så lugn och mogen. Stabil men busig.

Kommer in med lite bilder senare! :)
Kram
 
Ja, jag har ju haft valp förut. Och då var jag dessutom ensam, men oj vad man förträngt. Jag kommer inte ihåg någonting..
Frågar mig själv hela tiden "gjorde jag såhär?" "ska det verkligen vara såhär"..
Men, det ska det ju. Det ska rännas i den där hissen nästan två gånger i timmen, för att sedan precis vara inne 5 minuter innan han kissar på golvet.
Haha. Men det är underbart.
Cissi fick ta första natten, det betyder ju att det är min tur i natt. hmm. Tur att vi har sovit "middag" med valpen nästan två timmar.

Det gick bra i bilen hem igår. Vi åkte direkt från uppfödaren till mina föräldrar där vi mellanlandade ganska många timmar. Loui bara stormade in, upp i min systerdotters knä och pussade/bet henne i ansiktet och håret, för att sedan vidare till nästa. Ingen skygg valp här inte.

Han charmade alla som ni nog förstår. Jag menar, ett svart litet yrväder som bara är fullt ös medvetslös för att sedan däcka stående, vem kan motstå det?

Han gick mot antingen tidningarna eller dörren när han blev kissnödig, vilket gjorde det lite lättare för oss. Sen lever vi efter regeln, efter mat, sov, lek och vatten så går vi ut. Någorlunda iaf.

Ute var han lite skeptisk, indo kom i 190 och skrämde in lillskiten under mammas bil. Stora hunden har inte riktigt vant sig vid att man inte bara kan köra på, han är ju för liten.

Appropå det så är indo duktig med valpen men lite tveksam. Man hör lite morrande då och då när han kommer för nära. Men det är klart, han är ju så liten och läbbig.

Ligisten är helt tokig stundtals. Sliter i allt han kommer åt och hugger bara rakt mot det han kommer åt. Jag skriker till lite lätt "aj" och då tittar han som att "men vadå, vad hände". Cissi härdar ut, men jag har ingen lust att bli punkterad. :D

Sen är det ju väldigt härligt det här med 8 våningar upp och ner.
Hissen går varm.

Det är ju lite knepigt det här med prommenader eftersom indo måste få sitt också. Han fick en långis med mig på förmiddagen, kiss med valpen, sen gick vi tillsammans vilket var kul. Loui fick hänga med i famnen och gå om vartannat.
Han är ganska följsam och går vi bara så hänger han på i full galopp.
Han strosar gärna omkring och är inte rädd av sig utan upptäcker gärna på egen hand, precis som indo när han var valp.

Kopplet var ingen höjdare att få på sig och det såg ut som man fångat en tjur ungefär. Eller en vild häst. Men, halsbandet har han fått ha på sig, och kliar och kliar och kliar, men tjuter inte lika mycket över det.
Imorgon fortsätter "koppelträningen".

Nu har cissi precis gått med indo själv, och jag försökte göra pizza. Jättelätt med en valp som utforskar allt utom där jag är.

Här kommer lite bilder :)

Kram Ammi


Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
 

Det här är Loui!

7/12-10.  2 veckor och 5 dagar.
Picture
Picture
Picture
21/12-10. 4 veckor och 5 dagar
Picture
Picture
Picture
Picture
27/12-10. 5 veckor och 5 dagar
Picture
09/1-11. 7 veckor och 3 dagar
Picture
Picture
Picture
På lördag, den 15 januari ska vi hämta hem honom. Som vi längtar! :)